Welke voorbereidingen moet ik doen om gebruik te kunnen maken van Infine-Visionplanner SBR?

Het opstellen en verzenden van SBR-rapportages was nog nooit zo eenvoudig! De software van Infine is volledig geïntegreerd met de SBR cloud-oplossing van Visionplanner. Vanuit uw vertrouwde Infine Jaarrekening omgeving heeft u binnen een paar klikken alle cijfers en teksten overgezet naar Visionplanner.

Deze nieuwe SBR-oplossing zal de huidige module Infine SBR vervangen. Deze blijft de komende maanden nog wel beschikbaar. De taxonomieën voor het boekjaar 2016 worden echter alleen nog maar ingebouwd in de software van Visionplanner.

Wilt u direct profiteren van de voordelen van onze nieuwe SBR software? Onderneem dan de volgende stappen:

Stap 1 | Abonnement Visionplanner aanvragen

Voor het opstellen en verzenden van SBR-rapportages heeft u een abonnement nodig bij Visionplanner. Heeft u dit nog niet? Laat het ons weten via het bestelformulier en wij regelen het voor u!

Stap 2 | Voorbereidingen in Visionplanner

Zodra uw Visionplanner abonnement door ons is aangemaakt ontvangt u bericht per e-mail. U krijgt een uitnodiging om voor de eerste keer in te loggen in Visionplanner. In Visionplanner moeten de volgende zaken voorbereid worden voordat u kunt starten:

Medewerkers toegang geven

Om uw medewerkers toegang te geven tot de diverse administraties, moet u de medewerker toegang geven tot de partner omgeving.

U doet dit door in te loggen op cloud.visionplanner.nl, u krijgt dan de administratiemonitor te zien. Klik hier op  en klik op het tabblad "Medewerkers".

Klik nu op de link ‘nieuwe medewerker toevoegen’, aan de rechterkant van het scherm. Voer nu het e-mailadres van de desbetreffende medewerker in. Kies hierna voor de rol die jouw medewerker krijgt. Mag hij bijvoorbeeld ook rollen aanpassen, dan kiest u voor ‘beheerder’. Wilt u dat uw medewerker geen toegang heeft tot het "Beheer partner" gedeelte. Dan kiest u voor ‘medewerker’. De medewerker heeft in dat geval wel toegang tot de administraties.

Let op: Het kan zijn dat u niet in het bezit bent van de juiste rechten om medewerkers toe te voegen. Een andere collega heeft die rechten in dat geval wel.

Factuurgegevens invullen

Ga naar het tabblad 'Factuurgegevens' en vul hier de factuurgegevens aan.

Stap 3 | Installatie Infine bijwerken

Via de supportwebsite van Infine kunt de meest recente versie van onze software downloaden en installeren. De volgende onderdelen moeten worden geïnstalleerd:

• Infine Jaarrekening versie 3.9.1 (build 110)
  • Infine Office Manager versie 3.9.1 (build 102)

Stap 4 | Aan de slag!

U bent klaar om te deponeren via Infine-Visionplanner SBR! Het opstellen van een SBR-rapport is makkelijker dan ooit, toch hebben we voor de duidelijkheid alles nog even voor u op een rijtje gezet: Hoe deponeer ik een een jaarrekening via Infine-Visionplanner SBR?