Hoe deponeer ik publicatiestukken via Infine-Visionplanner SBR?

Het opstellen van een SBR-rapport is makkelijker dan ooit, toch hebben we voor de duidelijkheid alles nog even voor u op een rijtje gezet. Onderstaand de instructievideo en het uitgeschreven stappenplan.

Let op! Voor u een deponering kunt opstellen dienen een aantal voorbereidingen getroffen te worden. Welke voorbereidingen dit zijn ziet u hier: Welke voorbereidingen moet ik doen om gebruik te kunnen maken van Infine-Visionplanner SBR?

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

Stap 1 | Gegevens exporteren

- Klik in de jaarrekening op de knop "Visionplanner SBR" en hierna op "Rapport exporteren".

- Klik bij de mededeling dat de jaarrekening opgeslagen moet worden op "Ja".

- Klik op "Inloggen", u wordt doorgestuurd naar de site van Visionplanner. Log hier in met uw accountgegevens en kies voor "Toestaan". Sluit hierna het browservenster.

- Klik op "Nieuw".

- Vul de dossiernaam in, geef bij "Soort taxonomie" aan dat het om de publicatiestukken gaat en selecteer de gewenste taxonomie. Eventueel kan het dossier van vorig jaar geselecteerd worden als dit aanwezig is in Visionplanner. Klik hierna op "Ok".

- De cijfers en toelichtingsteksten worden geëxporteerd, als dit klaar is zal het dossier in de browser geopend worden.

- Ga door naar stap 2.

Stap 2 | Opdrachtverantwoordelijke en optioneel uw klant toevoegen

- Klik op "Opdrachtverantwoordelijke toevoegen" en selecteer in het veld "Gebruiker" de medewerker die het rapport gaat uitwerken. Indien u zonder tussenkomst van uw klant wilt versturen dan kunt u de optie "Namens de klant accorderen en vaststellen" aanvinken. Hierbij is het verplicht gesteld een toelichting te geven waarom u voor deze optie kiest.

- Indien u de optie "Namens de klant accorderen en vaststellen" niet gebruikt dan dient u een klant aan het dossier toe te voegen. Dit kunt u doen door op "Klant toevoegen" te klikken. Indien u deze optie niet ziet staan dan dient uw klant nog toegevoegd te worden aan de administratie. In het artikel Hoe kan ik mijn klant toevoegen aan een administratie? staat beschreven hoe u dit kunt doen.

- Ga door naar stap 3.

Stap 3 | Rapport opstellen

- Klik op "Rapportages" en open de publicatiestukken door er op te klikken.

- Aan de rode uitroeptekens ziet u welke gegevens nog aangevuld moeten worden. Vul deze gegevens aan.

- Indien u niet een klant heeft toegevoegd aan het dossier dan dienen de bestuurders handmatig ingevuld te worden in de taxonomie. Dit kan onder het taxonomie element "Ondertekening van de jaarrekening".

- Controleer eventueel de ingelezen gegevens en ga terug naar "Rapportages".

- Klik op de blauwe pijltjes onder "Maak PDF", hierbij worden een PDF en het instance document gemaakt. Deze bestanden kunt u eventueel downloaden voor gebruik in externe toepassingen.

- Indien u akkoord geeft voor uw klant ga dan door naar stap 4. Indien uw klant moet accorderen ga dan door naar stap 5.

Stap 4 | Accorderen en versturen zonder klant

- Klik op "Accorderen" onder "Akkoord opdrachtverantwoordelijke". Geef eventueel een toelichting, zet het vinkje aan bij "Akkoord opdrachtverantwoordelijke" en ga terug.

- Klik op "Accorderen" onder "Akkoord klant", zet het vinkje aan bij "Akkoord Naam Opdrachtverantwoordelijke" en ga terug.

- Klik op "Accorderen" onder "Vaststelling jaarrekening". Klik op "Deponeer voorlopige publicatiestukken. De datum vaststelling is niet ingevuld, dit dient later alsnog te gebeuren." om de voorlopige publicatiestukken voor de niet-vastgestelde jaarrekening te versturen.

- Ga door naar stap 6.

Stap 5 | Accorderen en versturen door de klant

- Klik op "Accorderen" onder "Akkoord opdrachtverantwoordelijke". Geef eventueel een toelichting en zet het vinkje aan bij "Akkoord opdrachtverantwoordelijke" en ga terug.

- Geef aan uw klant door dat de publicatiestukken klaar staan zodat het akkoord van de klant gegeven kan worden. De volgende stappen dienen door uw klant uitgevoerd te worden. Zie tevens het filmpje Wat moet mijn klant doen om te accorderen?.

- Log in, open het dossier en ga naar "Rapportages". Klik op "Accorderen" onder "Akkoord klant", vink "Akkoord klant" aan en ga terug.

- Klik op "Accorderen" onder "Vaststelling jaarrekening". Klik op "Deponeer voorlopige publicatiestukken. De datum vaststelling is niet ingevuld, dit dient later alsnog te gebeuren." om de voorlopige publicatiestukken voor de niet-vastgestelde jaarrekening te versturen.

Is de jaarrekening vastgesteld, vul dan de vaststellingsdatum in en zet het vinkje aan bij "Akkoord namens de Algemene Vergadering". De definitieve publicatiestukken worden nu verzonden naar de Kamer van Koophandel.

- Ga door naar stap 6.

Stap 6 | Status controleren

- Alle vlakken voor het accorderen zijn nu groen. In het vlak voor de vaststelling van de jaarrekening kunt u de status van de verzending controleren. Indien hier "Succesvol gedeponeerd" aangegeven wordt dan zijn de publicatiestukken in goede orde ontvangen door de Kamer van Koophandel. U ontvangt tevens een bevestiging op het mailadres wat u opgegeven hebt bij de contactgegevens.