Fout nummer 429: You do not have an appropriate license

In augustus 2017 is door Microsoft een update uitgegeven op Office 2016.
In de Office versie '1707' zit helaas een bug in één van de componenten waar Infine ook gebruik van maakt.

Een aantal menu onderdelen in de Excel modules zoals Jaarrekening geeft de melding:
Nummer : 429
Omschr.: You do not have an appropriate license to use this functionality

Op 29-08-2017 heeft Microsoft een update uitgeleverd waarin de foutmelding opgelost is. Indien u werkt met een click-to-run installatie dan kan de update in excel via Bestand -> Account gedownload worden. Voor een MSI installatie kan de update hier gedownload worden: https://support.microsoft.com/en-us/help/4011093/august-22-2017-update-for-office-2016-kb4011093

In de meeste gevallen zal een click-to-run installatie uitgevoerd zijn, mocht u dit niet zeker weten dan kunt u contact opnemen met uw eigen systeembeheerder.

Bent u niet in de gelegenheid om direct de update uit te voeren en wilt u toch verder werken? Dan kunt u onderstaande stappen uitvoeren om de foutmelding tijdelijk op te lossen.

• Sluit Excel af
  • Ga naar de map C:\Windows\SysWOW64\
  • Kopieer het bestand mscomctl.ocx
  • Ga naar de map C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\VFS\SystemX86\
  • Plak het bestand in deze map. Bevestig daarbij dat u het nieuwere bestand wilt overschrijven met dit oudere bestand.