Hoe exporteer ik een verlengd, verkort of gebroken boekjaar naar Visionplanner SBR?

Voor de export van verlengde, verkorte en gebroken boekjaren naar Visionplanner SBR zijn minimaal de volgende versies van de software benodigd:

• Infine Office Manager versie 3.9.1 (build 102)
  • Infine Jaarrekening versie 3.9.1 (build 110)

Naast deze versies dienen de datum-instellingen in de Jaarrekening juist ingevuld te zijn. Onderstaand per situatie de wijze waarop dit ingericht moet worden:

Verkort eerste boekjaar

Voor een verkort eerste boekjaar kunnen de datums van het huidige jaar op de gebruikelijke wijze ingevuld worden maar dan met een afwijkende begindatum. De datums van het vorige jaar dienen leeg gemaakt te worden. Onderstaand een voorbeeld van de instellingen van een verkort eerste boekjaar:

Verkort laatste boekjaar

Voor een verkort laatste boekjaar kunnen de datums van het huidige en vorige jaar op de gebruikelijke wijze ingevuld worden maar dan met een afwijkende einddatum van het huidige jaar. Onderstaand een voorbeeld van de instellingen van een verkort laatste boekjaar:

Verlengd eerste boekjaar

Voor een verlengd eerste boekjaar kunnen de datums van het huidige jaar op de gebruikelijke wijze ingevuld worden maar dan met een afwijkende begindatum. Het jaartal van het huidige jaar dient het jaartal te zijn waarin de periode start. De datums van het vorig jaar dienen leeg gemaakt te worden. Onderstaand een voorbeeld van de instellingen van een verlengd eerste boekjaar:

Verlengd laatste boekjaar

De export van een verlengd laatste boekjaar is op dit moment nog niet mogelijk. Zodra dit beschikbaar is zullen we hier de instellingen tonen.

Gebroken boekjaar

Voor het gebroken boekjaar kunnen de datums van het huidige en vorige jaar op de gebruikelijke wijze ingevuld worden. Bij het jaartal dienen beide jaren met formaat jjjj/jjjj ingevuld te worden. Onderstaand een voorbeeld van de instellingen van een gebroken boekjaar: