Overgaan naar SQL. Het wat, waarom en hoe!

Misschien vraagt u zich wel af waarom u kunt of moet overstappen op Microsoft SQL of juist hoe u kunt overstappen. Op deze pagina kunt u de antwoorden op deze en nog meer vragen vinden, maar ook een uitgebreide handleiding voor wanneer u overstapt.

Wat?

SQL is net als Access een database, of beter gezegd, een database omgeving.

Voordat u aan het werk kunt met SQL moet u op een server de installatie van Microsoft SQL uitvoeren.

Waarom?

Een aantal redenen om over te gaan naar de MS SQL database zijn:

- De betrouwbaarheid van een SQL database is hoger bij intentief gebruik (gelijktijdig lezen/schrijven).

- Gegevens ophalen en berekenen gaat sneller in SQL

- Een onderbreking van de verbinding kan beter ondervangen worden door een SQL database.

Wanneer?

Voor alleen de registratie van relaties en (Excel) rapporten is een Access database vaak voldoende. Stap over op SQL server in één van de volgende situatie(s):

- U maakt gebruik van de modules Relatiebeheer, Digitaal Dossier of Uren & Facturering.

- U werkt met meer dan 5 gebruikers in Infine Office Manager.

- De Access database is groter dan 50Mb.

Hoe?

Microsoft SQL is een apart installatie die u kunt downloaden van de website van Microsoft. Deze installatie moet op een server geïnstalleerd worden.

Wanneer deze installatie is afgerond kunt u uw huidige Access database in laten lezen in de SQL database.

Verder!

U kunt hieronder kiezen voor een volledige installatie-, configuratie- en migratiehandleiding.

Let op: U wordt geadviseerd de installatie te laten uitvoeren door uw (systeem)beheerder.