Welke voorbereidingen moet ik doen voor de directe koppeling met AFAS Profit (offline)?

De directe koppeling met AFAS Profit maakt gebruikt van de GetConnector en de UpdateConnector. Hiervoor dient de Profit Connector in uw AFAS-licentie aanwezig te zijn en in uw AFAS Profit omgeving te zijn geïnstalleerd.

Voordat uit AFAS Profit kan worden geïmporteerd, moet in AFAS Profit worden ingesteld dat de omgeving mag worden uitgelezen.

1. Klik in de omgeving welke je wilt uitlezen voor Algemeen en kies in het menu Beheer voor Autorisatietool.

Omgeving scherm                        Het Beheer menu met de autorisatietool met Algemeen linksboven
  2. Open de eigenschappen van de gewenste gebruiker

Kies de gebruiker waarmee je vanuit Infine wilt inloggen. Open de eigenschappen van de gewenste gebruiker door hierop te dubbelklikken.
  3. Ga naar het tabblad Applicaties en vink daar de Connector aan onder Geavanceerd.

Zie je de optie connector niet, neem dan contact op met AFAS.
  4. Opslaan van de wijzigingen

Sluit alle schermen en kies er dan voor om de omgeving opnieuw te openen.

De elementen die Infine nodig heeft voor de koppeling, zijn al in AFAS aanwezig.

U kunt u verder met de import van gegevens via de invoegtoepassing van Infine (Samensteldossier, Jaarrekening etc), menu Import -> Directe koppeling -> AFAS.