De invoegtoepassing functioneert niet of is niet aanwezig na een update

Na het installeren van een update van Infine (Jaarrekening / Samenstelsdossier / Tussentijds Rapport / Activa) op de server kan een probleem ontstaan met laden van de invoegtoepassing.

U voorkomt dat door ná de installatie op elk werkstation de werkbalk te activeren:

Infine Office Manager, Menu Extra -> Activeren Werkbalk -> modulenaam

Wanneer de invoegtoepassing alsnog niet werkt, kunt u de volgende stappen uitvoeren:

1. Controleer of er gewerkt wordt met een 32-bits Office versie, de 64-bits varianten van Office worden niet ondersteund.

Raadpleeg zo nodig uw systeembeheerder.

2. Activeren in Excel zelf

• Start Excel, ga naar menu Bestand -> Opties -> Invoegtoepassingen
  • Selecteer onderaan bij 'Beheren' de 'COM-invoegtoepassingen', daarna Start
  • Vink de betreffende  Infine module aan en klik op OK
  • Sluit Excel af
  • Controleer de werking van de invoegtoepassing door een rapport vanuit Infine Office Manager te openen.

3. Setup opnieuw uitvoeren

Blijft u problemen houden met de invoegtoepassing, dan kunt u op dat werkstation de Setup opnieuw uitvoeren.
Kies dan voor de 'Werkstation installatie' en selecteer de map van die module op het netwerk.