Welke instellingen zijn nodig voor een juiste datumnotatie in een Jaarrekening Engels?

In een Engelse jaarrekening kan het voorkomen dat de opmaak van de kolomtitels niet juist is, namelijk ‘31-12-yyyy’. Of in verloopoverzichten staat de datum ’31 december’ in plaats van de Engelse notatie.
Dat wordt veroorzaakt door een foutieve landinstelling, waardoor Excel de Nederlandse instelling gaat hanteren.

U kunt de landinstelling wijzigen op uw systeem via Start -> Configuratiescherm -> Landinstellingen -> tabblad Landinstellingen, of: Configuratiescherm -> Land en taal -> tabblad Notaties

Kies / controleer deze instellingen:

• Notatie Engels (Verenigde Staten)
  • Korte datumnotatie: d-M-jjjj

• Decimaalteken: .

• Duizendtal/ cijfergroeperingssymbool: ,

Na het afronden van het Engelse rapport adviseren we de instellingen weer terug te zetten op Nederlands (Nederland).