Roadmap Infine Jaarrekening

Verbeteren en optimaliseren

De Infine Jaarrekening is een volwassen product waarop al ruim 12 jaar doorontwikkeling heeft plaatsgevonden. Toch zien we nog steeds ruimte voor verbeteringen en optimalisatie van bestaande processen:

Update kantoormodel

Het updaten van een klantrapport is alleen mogelijk als het kantoormodel geüpdatet is. Hebt u het kantoormodel nog niet geüpdatet dan krijgt u daarvan een melding. Maar waar kunt u dat kantoormodel ook alweer terugvinden? Dit proces gaan we voor u vereenvoudigen.

Jaarovergang

Bij het toepassen van de jaarovergang moet eerst de status van het rapport teruggezet worden van 'Uitgebracht' naar 'Onderhanden'. Dit moet volgens ons ook automatisch kunnen.

PDF briefpapier

De locatie voor het PDF-briefpapier wordt nu per rapport ingesteld door de gebruiker. Hiervoor wordt in een instelling toegevoegd in de Infine Office Manager zodat dit in 1 keer voor het gehele kantoor ingeregeld kan worden.

Performance

Het verbeteren en optimaliseren van de performance daar waar mogelijk is een continue aandachtspunt en terugkerend thema op de roadmap.

Uitgebreide update van grondslagen en toelichtingen

Er komt een uitgebreide update van grondslagen en toelichtingen in de jaarrekening. De huidige teksten zijn in overeenstemming met wet- en regelgeving maar wijken soms af van de NBA voorbeeldmodellen die veel kantoren graag volgen. Dit willen we met een grootschalige update weer bij elkaar brengen.

Als onderdeel van deze aanpassing zullen ook enkele toelichtingen verplaatst worden van de algemene toelichting op de jaarrekening naar de toelichting op de balans of de winst- en verliesrekening. Dat geldt bijvoorbeeld voor de toelichting 'Personeelsleden'.

Directe koppeling Snelstart via nieuwe API

De directe koppeling met Snelstart wordt opnieuw ontwikkeld op basis van de nieuwe API's die daarvoor door Snelstart beschikbaar zijn gesteld. De huidige gateway-koppeling zal door Snelstart in de toekomst worden uitgefaseerd.

Importeren grotere XML-auditfiles

De import van XML-auditfiles wordt uitgebreid waardoor ook grotere XML-auditfiles geïmporteerd moeten kunnen worden.

Nieuwe versie Infine PDF Printer

Om de Infine PDF printer toekomstbestendig te maken wordt een nieuwe versie van de Infine PDF Printer geïmplementeerd in de software.

Onderzoek naar ondersteuning 64-bit Excel en andere bestandsindelingen

Er gaat een onderzoek uitgevoerd worden naar de mogelijkheden om Infine te installeren in een 64-bit Microsoft Office omgeving. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om de huidige xls-bestandsindeling te vervangen door een nieuwere bestandsindeling. Uit dit onderzoek moet blijken of een conversie naar zo'n bestandsindeling mogelijk is en wat voor invloed dit heeft op bijvoorbeeld de performance van Infine.