Foutmelding 5 bij het inlezen van cloud administratie uit Snelstart

Bij het inlezen van een cloud administratie vanuit Snelstart kunt u de volgende melding krijgen:

Er is een fout opgetreden.

Nummer : 5
Omschr.: De type-initialisatiefunctie voor System.Data.SqlClient.SqlConnection heeft een uitzondering veroorzaakt.
(koppeling Snelstart 12 en hoger)
Module : Connector

U kunt de cloud administraties met een workaround alsnog inlezen. Het is van belang dat u de stappen gelijk uitvoert bij het openen van de jaarrekening. Indien de foutmelding gekomen is dient u de jaarrekening eerst opnieuw te openen. De workaround gaat als volgt:

- Start Jaarrekening vanuit Infine Office Manager
- Klik Import -> Directe koppeling -> Snelstart
- Vul inloggegevens in*
- Klik Selecteren adminstratie (...)
- Selecteer een lokale (!) administratie en klik op OK (in het Snelstart scherm)
- Wacht in infine-scherm totdat de naam van de administratie verandert.
- Klik direct nogmaals op Selecteren administratie (...)
- Kies de gewenste cloud-administratie en klik op OK (in het Snelstart scherm)
- Wacht tot de naam verandert in het Infine scherm.
- Klik op OK in het Infine scherm

De administratie wordt nu ingelezen. Mocht dit alsnog niet het geval zijn dan kunt het beste de cijfers inlezen via de auditfile. In het volgende artikel beschrijft Snelstart hoe de export gemaakt kan worden: Een auditfile exporteren vanuit Snelstart. U kunt de auditfile importeren in Infine via het menu Import -> XML Auditfile Financieel.

Per oktober 2018 is de versie Infine Jaarrekening / Samensteldossier 4.1.2 beschikbaar.
Hierin is het inlezen van een cloud administraties uit Snelstart vernieuwd en verbeterd