Rubrieken koppelen is vast gelopen, hoe kan ik dit oplossen?

Als u werkt met Infine Jaarrekening versie 4.1.1 (build 104) kunt u in een loop terecht komen bij het openen van Rubrieken -> Koppelen. Dit ontstaat als u een grootboekrekening heeft toegevoegd waarbij u nog geen rubriek heeft ingevuld. De volgende melding blijft terugkomen:

---------------------------
Ongeldige rubriek bij grootboekrekening
Rubriek is gewijzigd in MEMO.
---------------------------

Het is opgelost in de huidige versie 4.1.1 (build 105) van de Infine Jaarrekening. U kunt deze versie downloaden via het klantenportaal.

Om wijzigingen toch te kunnen opslaan in een rapport met deze meldingen, is er een stappenplan:

- sluit alle andere excelbestanden af
- download het bestand SluitExcel.doc (onderaan dit artikel)
- open SluitExcel.doc
- indien u een beveiligingswaarschuwing krijgt, kies dan voor Inhoud inschakelen
- klik op de knop SluitExcel
- open de jaarrekening en klik op ok in de melding
- er ontstaat een foutmelding, klik hier ook op ok
- Excel wordt nu automatisch afgesloten waarbij u het rapport op kunt slaan