Release notes Infine Samensteldossier

Wijzigingen in versie 4.1.2 (build 200)

Verbeterde functionaliteit

• Overstap op de meest recente .NET frameworks van Microsoft. Door te werken met nieuwe technieken minimaliseren we de risico’s op compatibiliteitsproblemen. Dit moet ook in de toekomst blijven zorgen voor een stabiele werkomgeving.
  • Oplossing voor issues die ervoor zorgden dat dossierspecificaties niet altijd correct werden overgenomen uit het samensteldossier van vorig boekjaar.
  • Bij opvragen van dossierstukken met F8 worden nu alle gekoppelde dossierstukken getoond.
  • Verbeterde afronding in formule berekening vennootschapsbelasting.

Wijzigingen in versie 4.1.1 (build 100)

Verbeterde functionaliteit

• Update brugstaat naar versie 4.1 ter ondersteuning van Infine Jaarrekening versie 4.1.
  • Diverse performanceverbeteringen.
  • Rapport controleren: Er wordt geen controlemelding meer getoond voor vragen uit de bedrijfsverkenning waarvan het antwoord is overgenomen van vorig jaar.
  • Groepsverhoudingen: Openen van dit scherm geeft niet langer een foutmelding.

Nieuwe functionaliteit

• Rubrieken toegevoegd in de brugstaat voor de verwerking van Vastgoedbeleggingen.
  • Tabblad Vastgoedbeleggingen toegevoegd voor het maken van een dossierspecificatie.

Aangepaste dossierspecificaties

• Tabblad CBO Initieel: Vastgoedbeleggingen toegevoegd.
  • Tabblad Vastgoedbeleggingen: Nieuw tabblad.
  • Tabblad CBO Afsluitend: Vastgoedbeleggingen toegevoegd.

Wijzigingen in versie 3.9.2 (build 201)

Verbeterde functionaliteit

• Oplossing voor foutmelding bij importeren Samensteldossier vorig boekjaar.
  • Oplossing voor foutmelding bij updaten Samensteldossier 2016.

Wijzigingen in versie 3.9.2 (build 200)

Verbeterde functionaliteit

• Rapportmodel Samensteldossier 2017 beschikbaar.
  • Tabblad tabellen: Tabel investeringsaftrek 2017 opgenomen.
  • Samensteldossiers met status ‘Uitgebracht’ konden in sommige gevallen nog gewijzigd worden. Dat is vanaf nu niet meer mogelijk.
  • Paraaf toevoegen is niet langer mogelijk bij tabblad Inhoud en Werkformulier.
  • Directe koppeling Exact Online: Verbeterde performance op het opvragen van saldo-informatie.

Nieuwe functionaliteit

• Tabblad Wwft: Op het tabblad Wwft kan een checklist Wwft uitgewerkt worden. De inhoud van deze checklist kan net als de bedrijfsverkenning samen met de gegeven antwoorden overgenomen in het Samensteldossier van volgend boekjaar. Niet alle contentleveranciers bieden reeds content voor het tabblad Wwft. In dat geval wordt het tabblad automatisch verborgen.

Aangepaste dossierspecificaties

• Tabblad Immateriele vaste activa: Aanpassing van term ‘Kosten van onderzoek en ontwikkeling’ naar ‘Kosten van onderzoek’.
  • Tabblad Vorderingen: Dossierspecificatie ‘Overige vorderingen’ wordt vanaf nu overgenomen bij importeren Samensteldossier vorig boekjaar.
  • Tabblad Liquide Middelen: Dossierspecificatie ‘Kas’ wordt vanaf nu overgenomen bij importeren Samensteldossier vorig boekjaar.
  • Tabblad Eigen vermogen: Controleberekening toegevoegd die een uitroepteken laat zien als het resultaat nog niet (volledig) verwerkt is.
  • Tabblad Rekening couranten: Berekening van rente op basis van mutatiedatum houdt vanaf nu rekening met rentepercentage met 2 decimalen.
  • Tabblad Vennootschapsbelsting: Verbetering van de controleberekening op de verschuldigde VPB voor situaties waarbij sprake is van fiscale eenheid.
  • Tabblad Vennootschapsbelasting: Carry back wordt vanaf nu getoond onder de berekening van de verschuldigde VPB en niet als onderdeel van de berekening.
  • Tabblad Omzetbelasting: Aanpassing gedaan waardoor de KOR niet meer kan leiden tot een belastingteruggave.
  • Tabblad Omzetbelasting: Verbeterde weergave van de berekening van btw prive gebruik auto.
  • Tabblad Lonen: Bovenaan het tabblad zijn vanaf nu gekoppelde dossierstukken, aantekeningen etc. zichtbaar die verder naar beneden op het tabblad zijn toegevoegd.
  • Tabblad Lonen: Controleberekening houdt vanaf nu rekening met situaties waarin het SVW-loon nihil is.
  • Tabblad Bedrijfskosten: De posten Omzet, Inkoopwaarde omzet en Resultaat deelneming zijn hier toegevoegd zodat de rubrieksomschrijvingen eenvoudig kunnen worden aangepast in het Samensteldossier. Deze rubrieksomschrijvingen kunnen worden overgenomen in de Jaarrekening.
  • Tabblad CBO Afsluitend: Er zat een fout in de nulregelbepaling waardoor sommige regels onterecht getoond/verborgen werden. Dat is opgelost.