Nieuwe beveiligingscertificaten

In de software van Infine zijn beveiligingscertificaten opgenomen. Omdat deze verlopen op 22 augustus 2019 zijn de certificaten in de software vernieuwd.

Afhankelijk van uw installatie en configuratie kan dit er mogelijk toe leiden dat de sofware van Infine vanaf 22 augustus 2019 niet meer werkt of foutmeldingen geeft.

Lees de beschrijving hieronder om te controleren of dit bij u van toepassing is.

De Infine werkbalk verschijnt niet meer

Als de updates vanaf 22 augstus 2019 nog niet geïnstalleerd zijn dan kan dit er toe leiden dat de werkbalk in Excel niet meer getoond wordt.

Dit is afhankelijk van de volgende Excel-instelling:

Bestand -> Opties -> Vertrouwenscentrum -> Instellingen voor het Vertrouwenscentrum -> Invoegtoepassingen -> checkbox: Vereisen dat invoegtoepassingen voor toepassingen zijn ondertekend door een vertrouwde uitgever.

Als deze checkbox uitgevinkt staat hoeft u niets te doen en zal de werkbalk ook vanaf 22 augustus 2019 gewoon blijven werken.

Opties_2

Alleen als de checkbox aangevinkt staat adviseren we om uiterlijk 22 augustus 2019 installatie uit te voeren van de volgende Infine modules:

• Infine Office Manager versie 4.2.1 (build 104) of hoger  (deze installatie moet als eerste uitgevoerd worden)
  • Infine Jaarrekening versie 4.2.1 (build 123) of hoger
  • Infine Samensteldossier versie 4.2.1 (build 106) of hoger
  • Infine Tussentijds Rapport versie 4.3.1 (build 102) of hoger
  • Infine Activa versie 2.4.1 (build 106) of hoger

Indien u niet de gelegenheid hebt om de updates voor 22 augustsus 2019 te (laten) installeren dan adviseren wij u om bovenstaand vinkje uit te zetten of uit te laten zetten door uw systeembeheerder.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal veel gestelde vragen rondom het vernieuwen van de beveiligingscertificaten.

Ik krijg een beveiligingsmelding bij het uitvoeren van de installatie van Infine

Bij het uitvoeren van de setup van Infine verschijnt een beveiligingsmelding.

Deze melding is niet blokkerend. U kunt klikken op 'Meer informatie'.

screenshot-1

Klik vervolgens op 'Toch uitvoeren' om door te gaan met de installatie.

screenshot-2

Is Infine minder veilig als de certificaten verlopen zijn?

Nee, de software is nog net zo veilig als daarvoor. De certificaten geven gebruikers de zekerheid dat de setup bij Infine vandaan komen. Er zijn inmiddels nieuwe certifaten afgegeven en deze worden met een nieuwe versie van Infine automatisch meegeleverd.

Waar kan ik de nieuwe certificaten downloaden?

De nieuwe certificaten zijn opgenomen in de software van Infine en worden automatisch meegeleverd als u een nieuwe versie installeert. Het installeren van een nieuwe versie is meestal niet noodzakelijk (zie hierboven de uitleg ondeer het kopje "De Infine werkbalk verschijnt niet meer").