Data kopiëren naar nieuwe server / computer

Voor het kopiëren of overnemen van de bestaande data naar een nieuwe server of computer moet u het volgende doen.

Voordat u uw data gaat kopiëren.

1. Wanneer in Infine Office Manager inlogt op basis van Windows Authenticatie dient u dit eerst op 'standaard' inlogmethode in te stellen.
    Dit kunt u instellen onder Beheer -> Systeeminstellingen -> Overig -> Inloggen.
    Stel daarnaast tevens een wachtwoord in voor u als 'beheerder'.
    Wanneer u dit niet zou aanpassen is de kans zeer groot dat u op uw nieuwe omgeving niet meer kunt inloggen.
  2. Maak een kopie van de Infine Office Manager database.
    Access databse: OMData.dat uit de installatie van Infine Office Manager
    SQL Server database: Maak een backup via de Infine Office Manager. Ga hiervoor naar Beheer -> Database -> Backup maken
    U krijgt een melding waar het backup bestand is opgeslagen. Controleer of het bestand is aangemaakt.

Nieuwe systeem installeren & Inrichten

1. Installeer de Infine Office Manager en eventuele rapportmodules op het nieuwe systeem.
  2. Kopieer de database
    Access database: Plaats de OMData.dat in de 'Data' map die u tijdens de installatie hebt aangegeven.
    SQL Server database: Log in in de nieuwe omgeving (licentie hoeft u niet in te lezen)
    Ga naar Beheer -> Database -> Backup terugzetten en kies het '.bak' bestand.
  3. Start Infine Office Manager opnieuw op.

Aanpassingen rapportmodules

• Overschrijf de kantoormodellen van de verschillende rapportmodules het het 'oude' kantoormodel. (Dit zijn alle XLT-bestanden eindigend op KANTOOR.XLT)
  • Kopieer de map 'PDF' per rapportmodule. Hierin staat het briefpapier.

Uitgebreide handleidingen

Bovenstaande stappen zijn de basale stappen voor een migratie. Meer gedetailleerde informatie wat u kunt gebruiken bij (server) migratie vindt u in de volgende handleidingen: