Foutmelding bij het openen van een rapport: rapport kon niet worden geopend

Bij het openen van een rapport krijgt u de volgende foutmelding: Het rapport "[rapportnaam].xls" kon niet worden geopend. Controleer de locatie van het rapport.

De foutmelding kan door één van de volgende oorzaken ontstaan:

1. De locatie of de naam van het rapport is gewijzigd. Selecteer opnieuw de locatie en het rapport door het rapport te selecteren en op F2 te klikken. Klik bij ‘Locatie’ op de [...] button en selecteer de locatie en het Excel bestand.

2. U gebruikt Office 2007 of later en u hebt de vertrouwde locaties niet ingesteld. In dit geval kunt u via Extra -> Gebruikersinstellingen, in het tabblad 'Rapporten' bij 'Standaard opslagdirectory' de hoofdmap op geven waar de rapporten staan. Deze map wordt dan automatisch als vertrouwde locatie ingesteld in Excel. Mocht u desondanks een andere afwijkende locatie hebben, dan kunt u de vertrouwde locatie handmatig instellen in Excel. Dit doet u op de volgende manier:

• Open Excel en ga naar Bestand -> Opties -> Vertrouwenscentrum
  • Klik op Instellingen vertrouwenscentrum
  • Ga naar Vertrouwde locaties
  • Klik op Toevoegen nieuwe locatie en klik vervolgens op Bladeren
  • Selecteer de map die u als vertrouwde locatie wilt instellen (de map waar de rapporten staan)
  • Zet het vinkje aan bij 'Submappen van deze locatie zijn ook vertrouwd'
  • Druk 3 maal op 'OK' en sluit Excel af.Als Excel wordt geopend buiten de Office Manager om, verschijnt er direct bij het opstarten van Excel een (fout)melding. Zorg ervoor dat de (fout)melding verdwijnt bij het opstarten van Excel, door Excel buiten Infine Office Manager om te openen. Als Excel wordt geopend buiten de Office Manager om, verschijnt er direct bij het opstarten van Excel een (fout)melding. Zorg ervoor dat de (fout)melding verdwijnt bij het opstarten van Excel, door Excel buiten Infine Office Manager om te openenUw virusscanner houdt het bestand tegen. Raadpleeg voor meer informatie uw systeembeheerder.

3. Als Excel wordt geopend buiten de Office Manager om, verschijnt er direct bij het opstarten van Excel een (fout)melding. Zorg ervoor dat de (fout)melding verdwijnt bij het opstarten van Excel, door Excel buiten Infine Office Manager om te openen.

4. Uw virusscanner houdt het bestand tegen. Raadpleeg voor meer informatie uw systeembeheerder.