Hoe importeer ik een certificaat in de browser?

In veel gevallen is vanwege andere softwarepakketten al een PKI-certificaat geïnstalleerd. In het verzendscherm kunt u deze dan selecteren. Om gebruik te maken van de de hand

Een PKI-certificaat kan bij een Certificatiedienstverlener (CSP) worden aangeschaft.

Meer informatie hierover vindt u op de website van sbrnexus.nl

Het certificaat dient per werkstation/gebruiker geïmporteerd te worden.

Via Windows internetopties:

• Sla het .p12 of pfx bestand op op een voor u bekende locatie, bijvoorbeeld in de map Infine.
  • Via zoeken in Windows type Internetopties
  • Selecteer het tabblad ‘Inhoud’.
  • Klik op Certificaten
  • Klik op Importeren
  • Klik op Volgende
  • Selecteer via bladeren het p.12 of pfx bestand dat u zojuist heeft opgeslagen en kies Openen.
  • Klik op Volgende
  • Geef uw Wachtwoord in dat bij uw certificaat hoort
  • Klik op Volgende en Voltooien.

Het importeren van het certificaat via internet browser:

Microsoft Internet Explorer:

• Sla het .p12 of pfx bestand op op een voor u bekende locatie, bijvoorbeeld in de map Infine.
  • Open Internet Explorer
  • Ga naar Internet Opties
  • Selecteer het tabblad ‘Inhoud’.
  • Klik op Certificaten
  • Klik op Importeren
  • Klik op Volgende
  • Selecteer via bladeren het .p12 of pfx bestand dat u zojuist heeft opgeslagen en kies Openen.
  • Klik op Volgende
  • Geef uw wachtwoord in dat bij uw certificaat hoort
  • Klik op Volgende en Voltooien.

Google Chrome:

• Sla het .p12 of pfx bestand op op een voor u bekende locatie, bijvoorbeeld in de map Infine.
  • Klik op het Chrome-menu op de browserwerkbalk.
  • Kies Instellingen
  • Kies onderaan de pagina op de link Geavanceerde instellingen weergeven
  • Klik onder HTTPS/SSL op Certificaten beheren
  • Klik op Importeren
  • Klik op Volgende
  • Selecteer via bladeren het .p12 of pfx bestand dat u zojuist heeft opgeslagen en kies Openen
  • Klik op Volgende
  • Geef uw wachtwoord in dat bij uw certificaat hoort
  • Klik op Volgende en Voltooien.

Firefox:

• Sla het .p12 of pfx bestand op op een voor u bekende locatie, bijvoorbeeld in de map Infine.
  • Klik onderin de browser op Instellingen.
  • Selecteer het tabblad ‘Encryptie’
  • Klik op Certificaten bekijken
  • Klik op Importeren
  • Selecteer het .p12 of pfx bestand dat u zojuist heeft opgeslagen en kies Openen
  • Klik op Volgende
  • Geef uw wachtwoord in dat bij uw certificaat hoort
  • Klik op Volgende en Voltooien.

In Microsoft Edge bestaat geen mogelijkheid om het certificaat te importeren.

De werking van het certificaat kunt u controleren door te gaan naar de dgp.procesinfrastructuur.nl. Deze website is alleen bereikbaar met een juist certificaat.