Hoe migreer ik een SQL (Express) database naar Azure SQL?

Er zijn twee methoden om een lokale SQL Server-database over te zetten naar Azure SQL.
Vooraf moet de Azure SQL omgeving worden ingericht, we raden aan dit door IT specialist te laten uitvoeren.

1. Door maken van een exportbestand (Backup Package, in het formaat .bacpac).
    Vanuit MS SQL Management Studio kan dat via menu Tasks -> Export Data-Tier Application
  2. Door een migratie van een database, direct naar de Azure SQL-databaseserver.
    Volg voor deze methode de volgende stappen:
  • Start MS SQL Management Studio en verbind met de juiste Instance.
  • Selecteer de database 'OMData'
  • Kies in het contextmenu Tasks'-> 'Deploy Database to Microsoft Azure SQL Database'

61a984cf-b795-4786-b511-a11c08051d92

• Klik op 'Connect' en vul de inloggegevens in.

d805631e-060f-4da6-bf7b-be35108ac462
  • Volg de Wizard (dit kan enkele minuten duren)

Wanneer de database van Office Manager is gemigreerd, heeft dit ook gevolgen voor de instellingen van Infine Office Manager:

1. De servernaam verandert van een lokale server naar bijvoorbeeld bedrijf.database.windows.net.
  2. Standaard gebruikt Infine het 'sa' account van SQL, maar in Azure SQL moet een andere accountnaam aangemaakt worden.

Zie hiervoor het artikel Hoe verander ik het SQL Account.