Hoe schrijf ik een activum met een negatieve aanschafwaarde af?

Voor het afschrijven over negatieve 'aanschafwaarden' is de volgende workaround beschikbaar:

- Kies voor Activa -> Stamgegevens en voeg het activum toe

- Ga naar het tabblad Waarden

- Kies als afschrijvingsmethode: 'Geen'

- Vul de Aanschafwaarde, Restwaarde en Bodemwaarde met negatieve bedragen in.

De afschrijving kan via menu Afschrijven -> Willekeurig afschrijven worden opgegeven.
Om de afschrijving gelijkmatig over de perioden te verdelen, kunt u op de knop [..] klikken, achter periode 1.