Hoe stel ik de overurenregistratie in?

Voordat de overuren geregistreerd kunnen worden, zijn er aanpassingen nodig in de Kantooractiviteiten, de systeeminstellingen en systeemtabellen. Volg hiervoor de volgende stappen:

Kantooractiviteiten:

- Maak via 'Beheer -> Kantooractiviteiten' een Activiteitcode aan met bijvoorbeeld de naam 'Opname Overuren'. Stel deze in op 'Zichtbaar in de urenstaat' en 'Niet facturabel'.

Systeeminstellingen:

- Open de systeeminstellingen via 'Beheer -> Systeeminstellingen'

- Selecteer tabblad 'Uren & Facturering'

- Selecteer in het kader 'Factuur' achter 'Activiteitcode overuren' de activiteitcode op die u net heeft aangemaakt.

- Klik op OK

Systeemtabellen:

- Open de systeemtabellen via 'Beheer -> Systeemtabellen'

- Selecteer tabblad 'Uren & Facturering'

- Selecteer vervolgens het tabblad 'Overuurtarieven'

- Maak de gewenste overuurtarieven aan door deze te omschrijven en een percentage op te geven.

- Klik op 'opslaan en sluiten' (Ctrl+Return)

U bent nu klaar voor het registreren van overuren. Via het programmaonderdeel 'Overuren Beheren' kunt u de beginsaldi per medewerker opgeven.