Ik heb alleen een XML auditfile (.xaf) van de klant en zou graag van een aantal grootboeken de mutaties willen controleren. Kan zoiets?

Alle mutaties welke plaatsvinden op grootboekniveau worden in een XML auditfile (.xaf) opgeslagen. Vanuit het samensteldossier kunt u via de knop Saldo-informatie de mutaties welke ten grondslag liggen aan de rubrieken inzien. Om Saldo-informatie te openen, klikt u op het bedrag waarvan u de mutaties wilt inzien en klikt u op de rood omcirkelde knop.

Het scherm Saldo-informatie wordt nu geopend. In dit scherm kunt u bovenin zien welke grootboekrekeningen gekoppeld zijn aan de betreffende rubriek. Door een grootboekrekening te selecteren kunt u onderin de mutaties inzien. U kunt hierin selecties maken door de Ctrl toets in te houden en verschillende mutaties aan te klikken. Bij saldo selectie ziet u dan het totaal van de selectie.