Ik wil de directe koppeling met King gebruiken. Welke voorbereidingen moet ik hiervoor doen in King?

Om de directe koppeling met King te gebruiken heeft u de module King DataDigger nodig om een koppeling te kunnen leggen met de administratiedatabase.

Vervolgens dient u in King per administratie de toegang tot de database open te zetten via ODBC. Dat werkt als volgt:

• Ga in King naar Algemeen -> Administratie -> Administratie wijzigen
  • Selecteer de gewenste administratie en klik op Wijzigen
  • Ga naar het tabblad Externe toegang (wanneer u geen tabblad Externe toegang heeft, dan kunt u dit activeren via Help -> Informatie over King -> Administratie -> Licentie wijzigen en daar de King DataDigger activeren.)
  • Vul een gebruikersnaam en toegangscode in en klik op Aanmaken.
  • Bevestig de toegangscode en druk op de Enter toets.
  • Klik nogmaals op Aanmaken, vervolgens op Doorgaan, vervolgens op Akkoord.

De externe toegang is nu geregistreerd. Vervolgens dient u per machine waar de directe koppeling gebruikt gaat worden, de ODBC-koppeling te activeren. Dit werkt als volgt:

• Ga naar het tabblad; Externe toegang (zie hierboven)
  • Klik op de knop Activeren ODBC-koppeling voor deze machine
  • Klik op Ja om de toegangscode op te nemen in de ODBC-koppeling
  • Klik op Ja om de wijziging in Windows Gebruikersaccountbeheer toe te staan (melding is afhankelijk van uw Windows-versie)

De ODBC-koppeling is nu klaar om gebruikt te worden voor deze administratie. In de Infine Jaarrekening kunt u in de directe koppeling met King de hierboven ingevulde gebruikersnaam en toegangscode te gebruiken.

P.S. Bij vragen over de inrichting in King kunt u contact opnemen met de helpdesk van King op.