Ik wil iets aanpassen en nu krijg ik de melding 'De cel of grafiek die u wilt wijzigen, bevindt zich op een beveiligd blad.'

Veel cellen in het rapport zijn standaard beveiligd. Deze kunt u nooit bewerken.

Als u cellen die u voorheen wel kon bewerken nu ineens niet meer kunt aanpassen dan is dat waarschijnlijk ontstaan doordat u de gegevens gekopieerd hebt vanuit een andere Excel-sheet. De celbeveiliging uit de andere Excel-sheet wordt dan namelijk automatisch mee gekopieerd.

U kunt dit voorkomen door bij het plakken van de gegevens te kiezen voor Plakken speciaal -> Waarden of Plakken speciaal -> Tekst. De celeigenschappen worden dan niet mee gekopieerd.

Wanneer het specifiek om het tabblad Grootboek, VJP en/of Activa gaat waar de cellen geblokkeerd zijn, kunt u dit zelf oplossen door te kiezen voor het menu Extra -> Rapport organiseren. Hiermee wordt de beveiliging van deze cellen weer opgeheven.

Als het probleem zich voordoet op een ander tabblad dan kunt u dit niet zelf oplossen. Wij verzoeken u om het betreffende Excel-document te mailen naar support@infine.nl. Als u aangeeft waar het probleem zich voordoet dan lossen wij het voor u op en mailen wij u het Excel-document terug.