Fout 403 'Niet toegestaan' tijdens de import Exact Online

Directe koppeling met Exact weigert sommige administraties

Bij het inlezen met de Directe koppeling -> Exact Online, kunnen meldingen ontstaan als:

- De externe server heeft een fout geretourneerd: (403) Niet toegestaan.
- Remote server returned 403 unauthorised

Exact Online geeft deze melding wanneer er geen rechten zijn verleend voor deze administratie voor de koppeling met Infine.

Via dit stappenplan kunnen de rechten worden goed gezet:

• Open Exact Online, klik rechts bovenin op de naam van het ingelogde account.
  • Kies vervolgens  'Mijn Exact Online".
  • Kies link voor Beveiligingscentrum
  • Ga naar 'Machtigingen voor mijn apps'  en klik op  'Infine'
  • Vervolgens klik je op Administraties beheren, zie de screenshot:
  • Zet in het vervolgscherm de ontbrekende administraties van 'Beschikbare administraties' (links) naar 'Geselecteerde administraties' (rechts).

Na het opslaan van deze wijziging kan de administratie meteen worden ingelezen.