Hoe verstuur ik een jaarrekening naar de bank via Visionplanner?

Via Visionplanner kunt jaarrekeningen opstellen om deze vervolgens te versturen naar de uitvragende bank. Onderstaand staan de stappen beschreven hoe u een SBR inrichtingsjaarrekening op kunt stellen.

Stap 1 | Gegevens exporteren

- Klik in de jaarrekening op de knop "Visionplanner -> SBR" en hierna op "Rapport exporteren".

- Klik bij de mededeling dat de jaarrekening opgeslagen moet worden op "Ja".

- Klik op "Inloggen", u wordt doorgestuurd naar de site van Visionplanner. Log hier in met uw accountgegevens en kies voor "Toestaan". Sluit hierna het browservenster.

- Klik op "Nieuw".

- Vul de dossiernaam in, geef bij 'Soort taxonomie" aan dat het om een kredietrapportage gaat en selecteer de gewenste taxonomie. Eventueel kan het dossier van vorig jaar geselecteerd worden als dit aanwezig is in Visionplanner. Klik hierna op "Ok".

- De cijfers en toelichtingsteksten worden geëxporteerd, als dit klaar is zal het dossier in de browser geopend worden.

Stap 2 | Rapport opstellen

- Klik op "Rapportages" en open de kredietrapportage door er op te klikken.

- Aan de rode uitroeptekens ziet u welke gegevens nog aangevuld moeten worden. Vul deze gegevens aan.

- Controleer eventueel de ingelezen gegevens en sluit de kredietrapportage.

Stap 3 | Rapport versturen

Als de taxonomie is uitgewerkt kan er een XBRL-instance en een PDF-document gegenereerd worden door op de blauwe pijltjes te klikken. Als er geen validatiemeldingen meer zijn dan is er een valide XBRL-instance dat verzonden kan worden naar het bankenportaal.