Welke 'Authentication Mode' moet ik kiezen bij de installatie van SQL Server?

Infine Office Manager kan alleen overweg met de inlogmethode (Authentication Mode): ‘Mixed Mode (SQL Server authentication and Windows authentication)’. De reden hiervoor is dat, afhankelijk van uw Windows wachtwoordenbeleid, het Windows wachtwoord op de server periodiek kan wijzigen. Dit kan leiden tot verbindingsproblemen met Office Manager op SQL Server.

Als u bij de installatie van SQL Server gekozen heeft voor Authentication Mode 'Windows authentication', kunt u dit op de volgende manier wijzigen:

1. Open de ‘Microsoft SQL Server Management Studio’ en klik met uw rechtermuisknop in de Object Explorer op de server en kies voor Properties
  2. Ga in het ‘Server Properties’ scherm naar Security -> selecteer ‘SQL Server and Windows Athentication mode’ en bevestig met OK
  3. Ga in de ‘Object Explorer’ naar Security -> Logins -> en klik met uw rechtermuisknop op ‘sa’, kies voor Properties
  4. Vul een wachtwoord in dat voldoet aan de Windows wachtwoordbeleid en bevestig met OK
  5. Herstart ‘Microsoft SQL Server Management Studio’ om de wijziging toe te passen

Raadpleeg voor meer informatie uw systeembeheerder.