Welke instellingen zijn nodig voor een juiste datumnotatie in een Jaarrekening Engels?

Verhelp de datumnotatie met YYYY/JJJJ

In een Engelse jaarrekening kan het voorkomen dat de opmaak van de kolomtitels niet juist is, namelijk ‘31-12-yyyy’ of '31-12-jjjj'. Of in verloopoverzichten staat de datum ’31 december’ in plaats van de Engelse notatie.

Voor Jaarrekening vanaf versie 4.4.2:

Via Rapport -> Opmaak -> Opmaak rapport kunt u bij Datumformaat de notatie op dd-mm-jjjj of dd-mm-yyyy zetten. Klik hierna op toepassen.

Voor Jaarrekening versies van voor 4.4.1:

Dat wordt veroorzaakt door een foutieve landinstelling, waardoor Excel de Nederlandse instelling gaat hanteren.

U kunt de notatie voor de datum wijzigen op uw Configuratiescherm. Dit wisselt per Windows versie:

- Landinstellingen -> tabblad Landinstellingen,
of:
- Land en taal -> tabblad Notaties
of:
- Klok en regio -> De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen.

Klok en regio

Kies / controleer deze instellingen:

• Notatie Engels (Europa, of Verenigd Koninkrijk)
  • Korte datumnotatie: d-M-jjjj

Na het afronden van het Engelse rapport adviseren we de instellingen weer terug te zetten op Nederlands (Nederland).