Welke voorbereidingen moet ik doen om gebruik te kunnen maken van Visionplanner SBR of Fiscaal?

Belastingaangifte en rapporteren in SBR was nog nooit zo eenvoudig! De software van Infine is volledig geïntegreerd met de cloud-oplossing van Visionplanner. Vanuit uw vertrouwde Infine Jaarrekening omgeving heeft u binnen een paar klikken alle cijfers en teksten overgezet naar Visionplanner.

Het bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1 | Abonnement Visionplanner aanvragen

Voor het gebruik van Visionplanner heeft u een abonnement nodig. Heeft u dit nog niet? Laat het ons weten via het bestelformulier.

Stap 2 | Voorbereidingen in Visionplanner

Zodra uw Visionplanner abonnement door ons is aangemaakt ontvangt u bericht per e-mail. U krijgt een uitnodiging om voor de eerste keer in te loggen in Visionplanner. In Visionplanner moeten de volgende zaken voorbereid worden voordat u kunt starten:

Medewerkers toegang geven

Om uw medewerkers toegang te geven tot de diverse administraties, moet u de medewerker toegang geven tot de partner omgeving.

U doet dit door in te loggen op cloud.visionplanner.nl, u krijgt dan de administratiemonitor te zien. Klik hier op

en klik op het tabblad "Medewerkers".

Klik nu op de link ‘nieuwe medewerker toevoegen’, aan de rechterkant van het scherm. Voer nu het e-mailadres van de desbetreffende medewerker in. Kies hierna voor de rol die jouw medewerker krijgt. Mag hij bijvoorbeeld ook rollen aanpassen, dan kiest u voor ‘beheerder’. Wilt u dat uw medewerker geen toegang heeft tot het "Beheer partner" gedeelte. Dan kiest u voor ‘medewerker’. De medewerker heeft in dat geval wel toegang tot de administraties.

Let op: Het kan zijn dat u niet in het bezit bent van de juiste rechten om medewerkers toe te voegen. Een andere collega heeft die rechten in dat geval wel.

Factuurgegevens invullen

Ga naar het tabblad 'Factuurgegevens' en vul hier de factuurgegevens aan.

Stap 3 | Installatie Infine bijwerken

Via de supportwebsite van Infine kunt de meest recente versie van onze software downloaden en installeren. De volgende onderdelen moeten worden geïnstalleerd:

  • Infine Office Manager versie minimaal versie 4.2
  • Infine Jaarrekening minimaal versie 4.3.4

Stap 4 | Aan de slag!

U bent klaar om belastingaangiften en jaarrekeningen te verzenden via Visionplanner.

Zie eventueel ook het stappenplan van het deponeren: Hoe deponeer ik een een jaarrekening via Infine-Visionplanner SBR?