Kan ik Azure SQL gebruiken voor Infine Office Manager?

Bij keuze voor SQL als database, gaan we standaard uit van SQL Express.

Technisch is het ook mogelijk om Azure SQL te gebruiken.
Denk daarbij dan wel aan het volgende:

• Let op de kosten(structuur) van Azure SQL. Dat is o.a. afhankelijk van het gebruik (in uren) maar ook van servicelevels.
  • Voor Azure SQL meerdere Service Tiers beschikbaar voor rekenkracht. Infine zal correct werken op Service Tier 1 en Service Tier 2, maar houdt rekening met enige vertraging.
    Vanaf Service Tier 3 is de snelheid vergelijkbaar met een eigen SQL server.
  • Modules Uren & Facturering en Digitaal Dossier maken soms intensief gebruik van de database. Ten opzichte van een lokale SQL server heeft heeft Azure SQL te maken met een extra schakel (de verbinding tussen de applicatie (server) en het Azure platform.
    Dit zorgt voor een tragere werking van het pakket.
  • Azure SQL werkt niet met het standaard 'sa' account. Volg de procedure om een afwijkend SQL-account in te stellen in Infine Office Manager
  • Een bestaande SQL database omzetten naar Azure SQL?
    Volg dan de stappen voor het migreren van de database vanuit SQL Management Studio